Löysin tämän jo jokin aika sitten Naanuskan blogista ja uhkasin tämän jossain vaiheessa kopioida. Nyt on sopivan tylsää, joten tarvitsen jotain ajanvietettä. Sitä paitsi Wikipediasta on viime päivinä löytynyt yhtä sun toista jännää...

Wikipedia-meemi
Mene suomenkielisen Wikipedian etusivulle ja vastaa kysymyksiin klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa "satunnainen artikkeli" -kohtaa.

01. Mitä pelkäät?
Origin of Symmetrya, brittiläisen Muse-yhtyeen toista albumia. (Lupaava alku)

02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
Diana Ossanan, yhdysvaltalaisen Oscar-palkitun kirjoittajan, joka on yhdessä Pulitzer-palkitun Larry McMurtryn kanssa tehnyt elokuvien ja televisio-ohjelmien käsikirjoituksia sekä kirjoittanut romaaneja vuodesta 1992 lähtien.

03. Mitä haluaisit häälahjaksi?
Cynthia Makrisin, yhdysvaltalaissyntyisen, Suomessa asuvan oopperalaulajattaren, jonka ääniala on sopraano. (Paljon tilaavievä häälahja. Vähemmän mieluisa, kun ei osaa arvostaa sopraanojen "kirkumista".)

04. Mitä palvot?
Ajoneuvoa eli Suomen lain mukaan maalla kulkemaan tarkoitettua laitetta, joka ei kulje kiskoilla. (Jep, juuri tätä.)

05. Salainen fetissisi?
Infinitiivi eli verbin substantiivinen nominaalimuoto. (Luurangot pois kaapeista.)

06. Mistä näet unta ensi yönä?
Aku Ankan taskukirja 2: Aku Ankka ja Karhukopla, mikä on toinen suomen kielellä julkaistu Aku Ankan taskukirja. Ensimmäinen painos julkaistu 1970. (Mulla on aina sekavat unet...)

07. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
Ylikiimingin kirjaston, joka on Ylikiimingin kunnassa sijaitseva, nykyisin osana Oulun kaupunginkirjastoa toimiva kirjasto. (Tällaista mä olen aina halunnut...)

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan?
Sewardin niemimaasta, joka on noin 330 km pitkä ja 145-225 km leveä niemimaa läntisessä Alaskassa.

09. Mitä keräilet?
John William McCormackia (21.joulukuuta 1891-22.marraskuuta 1980), joka oli yhdysvaltalainen poliitikko. Hän edusti Massachusettsia edustajainhuoneessa vuosina 1928-1971 ja toimi puhemiehenä 1962-1971. (Kieltämättä hieman vaikea keräilykohde, ellei kyseistä miekkosta ole kloonattu. Keräily saattaa edellyttää myös haudan avaamista...)

10. Mihin paras muistosi liittyy?
NHL-kauteen 1917-1918, joka oli historian ensimmäinen NHL-kausi. (Voi pojat niitä aikoja!)

11. Turhin tietämäsi asia?
Spectres on Blue Öyster Cultin kuudes albumi vuodelta 1977. Albumin nimeksi piti alun perin tulla "The Big Hurt".

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
Argumentum ad ignorantiamista, eli vetoamisesta todisteiden puutteisiin. Tarkoittaa käytännössä samaa kuin käänteinen todistustaakka: syyllinen, kunnes toisin todistetaan. (Kyllä, tämä aihe on hyvin lähellä sydäntäni.)

13. Minkä asian parissa tulet työskentelemään/työskentelet ammatissasi?
Kotkan kalamarkkinoiden. Tapahtuma järjestetään kahdesti vuodessa (touko- ja lokakuussa) Kotkassa, Kotkansaarella sijaitsevan Sapokanlahden rannassa. (Ihan loistava valinta ihmiselle, joka inhoaa kalan hajua valtavasti.)

14. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Rudolf Steiner (27.helmikuuta 1861, Kraljevic, Itävalta-Unkari - 30.maaliskuuta 1925, Dornach, Sveitsi), joka oli itävaltalainen filosofi. Hänet tunnetaan ennen kaikkea antroposofian sekä ns.steinerpedagogiikan kehittäjänä. (Kieroutunut huumorintaju.)

15. Entä itkemään?
Vesirutto (Elodea canadensis), Amerikasta muille mantereille levinnyt vesikasvi, jota kasvatetaan paljon myös akvaariokasvina. Rutto-nimi viittaa kasvin sitkeyteen ja nopeaan leviämiseen. (Oi voi.)

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
Freddie Mercuryn (oikealta nimeltään Farrokh Bulsaran, 5.syyskuuta 1946 Sansibarilla - 24.marraskuuta 1991 Lontoossa), joka oli englantilaisen rockyhtye Queenin solisti. (Taisi muuten olla Freddien haamu, jonka näin.)

17. Mitä sinulla on taskuissasi?
Hautakumpu, joka on maasta tai kivistä tehty kumpu, jonka sisällä tai alla on ruumis haudattuna kammioon tai ilman kammiota. (Ilmeisen kookkaat taskut minulla. Ei kai se enää mikään ihme ole, jos aamulla ensimmäisenä näkee Freddie Mercuryn...)

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Maisemamaalaus, joka on pikemminkin laaja kuin kapeasti rajattu näköala ympäristöön. Sillä on vahva osuus niin länsimaiden kuin Itä-Aasian maiden maalaustaiteen traditioissa. (Mitä tästä voi päätellä...?)

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Lee De Forest (26.elokuuta 1873-30.kesäkuuta 1961), joka oli yhdysvaltalainen keksijä. Hänen nimissä on yli 300 patenttia. De Forest on yksi "sähköisen ajan" isä, sillä hänen keksimänsä Audion edesauttoi elektroniikan kehitystä laajemmin. (Olen aloittanut kovin vaatimattomasti.)

20. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
BBC Radio 5 Live Sports Extran (ennen BBC Five Live Sports Extra), mikä on BBC:n omistama radiokanava, joka kuuluu DAB Radion tai digitaalisen antenni-, kaapeli- tai satelliittiverkon digiradioiden kautta, se ei ole saatavilla tavallisissa analogisissa FM-radioissa. Kanava kuuluu Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. (Vähän haastetta...)

21. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
Birgit Friedmann (8.huhtikuuta 1960, Königstein im Taunus, Saksan liittotasavalta), joka on saksalainen entinen keskimatkojan juoksija, joka edusti kilpauransa aikana Saksan liittotasavaltaa. (Vallan mielenkiintoista.)

22. Mitä rakastat eniten maailmassa?
Antti Juhani Ahoa (28.lokakuuta 1900, Helsinki - 22.lokakuuta 1960), joka oli suomalainen kirjailija ja suomentaja. (Herkkää <3)

23. Mistä aiheesta tekisit kappaleen euroviisuihin?
Hussein bin Talalista (1935-1999), joka oli Jordanian kuningas vuodesta 1952 kuolemaansa saakka. (Kyllähän tuosta nyt aina yhden biisin tekaisee.)

24. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta?
Lounaan, eli aterian joka syödään keskipäivällä, noin kello 12-16. (Mielenkiintoiset maisemat.)

25. Kuka sinä todella olet?
Jan van Eyck (n.1390 Maaseik-1411 Brugge), joka oli flaamilainen taidemaalari Flanderissa, nykyisen Belgian alueella. (Hämmentävää. Hyvin hämmentävää.)